Тайбе Юсеин изгуби полуфинала и ще се бори за бронз в Токио

13:20, 03 авг 21 / Спорт 25 4493 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Българската представителка в борбата в категория до 62 кг на олимпийските игри в Токио - Тайбе Юсейн, не успя да се класира на финал.  Тя загуби с 2:3 точки от японката Юкако Кавай - втора на първенството на Азия през 2020 г.

Въпреки силния старт по-рано през деня, световната и двукратна европейска шампионка Юсеин, не намери начин да се противопостави на представителката на домакините, предаде bTV.

Във втората минута на срещата завърналата се след контузия българка спечели първа точка. Наложи се срещата да бъде прекъсната, а съдиите да прегледат ситуацията преди да отсъдят. Юсеин спечели още една точка, а след това нейната съперничка изравни. Във втората част японката прибави нова точка, което донесе загуба за българката.

Българката все пак има шанс да спечели бронзов медал. Тя ще се изправи срещу победителката в репешажа между Овчарова (Русия) и Йохансон (Швеция) утре (4 август).

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама