Христо Иванов: Не се работи с политика на свършените факти

11:08, 01 авг 21 / Политика 25 3270 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

В този парламент би могло да се формира съществено мнозинство около ясно лидерство и около ясно заявени и внимателно обсъдени политики, предмет на политически ангажименти. Ние сме в ситуация, в която не можем да структурираме процес на предварителен диалог по ключовите въпроси. Аритметична подкрепа ще се намери, някакво управление ще бъде излъчено. Това заяви пред БНР съпредседателя на „Демократична България“ Христо Иванов.

Не се работи с политика на свършените факти. Фундаменталният проблем, който имахме с маниера на управление на Бойко Борисов, е, че цялата власт беше концентрирана около един човек. Това даваше възможност за ниво на безконтролност, което се превърна в корупция. Сега се очертава формула и влизаме в ситуация, в която има център на вземане на решения около г-н Трифонов, който е изнесен извън институционалната политика. Това е една черна кутия... Той действа обратно на формиране на доверие“, посочи Христо Иванов.

„Има такъв народ“ на поправителен: Одобряват ли политиците новия премиер?

Той подчерта, че на ДБ „липсва критичната минимална доза информация, на базата на която да се вземе решение“. „Не знам каква е формулата, но това, което се очертава, ме безпокои. Начинът, по който стана появяването на Пламен Николов, много ме притеснява. Става дума за процес без предсказуемост“.

Христо Иванов обясни, че от ДБ са готови да подкрепят силно реформаторско управление, което да трансформира България. „Ние трябва да сме убедени, че това се споделя от изграден екип, който може да го реализира - екип, който да има лидер. Осъзнавам, че е трудно да се намери такъв човек. Вместо това виждаме човек, за когото най-доброто, което можем да кажем, е, че трябва да му се даде шанс. Но не можем да си позволим да влезем в такъв режим в тази ситуация“.

Христо Иванов подчерта, че от ДБ не са взели окончателно решение и ще очакват до последно да видят ИТН в каква посока ще тръгнат.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 13:33, 01 авг 21

То е ясно - той Христо Иванов не харесва никой освен себе си за премиер.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама