Август започва с опасни жеги

07:00, 01 авг 21 25 2711 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Продължава да е в сила оранжевият код за опасни горещини в цялата страна с максимални температури 36°-41°. Малко по-ниски ще са градусите по Черноморието, където е обявен жълт код за температури до 33°.

След обяд с незначителна купеста облачност над планинските райони. През нощта и през по-голямата част от деня ще е почти тихо, утре вечерта ще се появи слаб южен вятър. Остава горещо с преобладаващи максимални температури между 36° и 41°.

Над Черноморието ще е слънчево. Ще духа бриз. Максималните температури ще са 29°-33°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще е слънчево, след обяд с незначителна купеста облачност. Ще духа до умерен вятър със западна компонента. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 34°, на 2000 метра - около 26°.

В понеделник и вторник горещата вълна ще продължи. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 35° и 40°, на отделни места в низините, с по-голяма вероятност в понеделник - до 42°- 43°. По-ниски, до 30°- 34°, ще остават по Черноморието, където ще духа бриз. Времето ще бъде слънчево, с купеста облачност във вторник в часовете около и след обяд. В понеделник вятърът ще се ориентира от запад, ще бъде предимно умерен; към края на деня ще се обръща от северозапад, а във вторник в източната половина от страната ще се ориентира от север-североизток, но навсякъде ще отслабне.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама