Йордан Цонев: ДПС не трябва да носи отговорност за политическия буламач

16:08, 31 юли 21 / Политика 25 3442 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

ДПС като всяка партия си има достатъчно грехове, няма нужда да ѝ се измислят нови - като измислената координирана атака със Слави. Това каза пред БНР Йордан Цонев.

Той заяви, че ДПС ще реши дали ще подкрепи проектокабинет на ИТН, когато станат ясни и имената на министрите. „В личен план ще пледирам през колегите да не го подкрепяме. Нужно е правителство на България. Но правителство, подкрепено от градската десница, от някаква формация на Мая без облик, от наследника на комунистическата партия и антисистемната формация на Слави ми прилича на - имаше един разказ на Уилям Сароян – „Нещо като нож, нещо като цвете, изобщо като нищо на света“. Ще пледирам да не носим отговорност за този политически буламач“, посочи Цонев.

Борисов: Готов съм на игра с кворума, за да има правителство

Според него конструкторите на правителството, сред които не е ДПС, са „свили ушите на тези, които са създавали скандали“. По думите му ДПС няма оптимизъм, че ИТН ще състави работещо правителство. „Не смятаме, че това е спасението на България... В интерес на страната, на работата можем да партнираме в парламента по определени теми. Има теми, при които всяко правителство може да разчита на нас - за финансова стабилност, за облекчаване на условията на работа на бизнеса, за хората, за администрацията да не е бухалка към хората и бизнеса, за евро-атлантическата тема, за спазването на Конституцията и законите“, обясни Цонев.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама