Янев: Приоритетите на ИТН повтарят тези на служебното правителство

10:30, 31 юли 21 / Политика 25 2927 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Очаквам народните представители да намерят в себе си и помежду си онази необходима сила и мъдрост да направят и подкрепят необходимите коалиции или мнозинства така, че да има стабилно управление, което да отговори на очакванията на българските граждани. Това каза служебният премиер Стефан Янев.

Приоритетите на новото правителство, които чухме вчера от кандидата за премиер, до голяма степен повтарят включително и свършеното от служебното правителство – за бъдещата вълна на COVID-19 и по отношение на Плана за развитие – нещата са до голяма степен приключени. Другият приоритет бе за пенсиите, но повечето неща вече са свършени“, обясни той.

Пламен Николов с пет приоритета в бъдещия кабинет

„Нека да не се занимаваме със спрягане на имена – това ще стане на базата на приоритетите на партиите. Кандидатът за премиер ще си намери подходящите хора, не искам да спекулирам с никакви имена“, посочи Янев, цитиран от БГНЕС.

На въпрос дали е готов да продължи управлението, ако няма новосформирано правителство, той каза, че ще изчака да види новия кабинет и тогава ще коментира.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама