Няма да берем срам в ЕС с Пламен Николов

09:24, 31 юли 21 / Политика 25 4169 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Пламен Николов е изключително образован. Ако стане министър-председател и изпълнява служебните си задължения в ЕС, няма да берем срам. Човек е изключителен специалист. Според нас изпълва със съдържание поста, който евентуално ще заема. Той е комуникативен, човешкият термин е „разбран човек”, с него може да се води диалог. Това заяви пред Нова телевизия лидерът на ПГ на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов.

Йорданов сподели, че кандидатът на ИТН за премиер е бил в реалния бизнес, рискувал е собствените си пари за развитието на фирма, поемал е отговорност за големи проекти.

България не е имала премиер като мен досега

С Пламен Николов работим от три години и половина. След референдумът, който направихме,  проведохме събеседване с хора, които са с качества имат желание да дадат каквото могат за промяната на страната. Беше публично, излъчвахме го в интернет, просто колегите журналисти и политици не гледат в перспектива. Там се появиха много качествени хора, с които работим”, каза още Йорданов.  Според него няма политик, който да е „дошъл” с натрупан политически опит.

В политиката трябва да влязат морални хора, с качества, които да разбират от материята, в която ги хвърляме. Грубо казано, имаме фирма с ръководство по отдели. Всеки един български гражданин, по Конституция, може да изпълнява тази длъжност, стига да има висше образование и хората да му гласуват доверие“, смята още депутатът от ИТН.

Той посочи, че няма да се извини на Асен Василев, тъй като е съобщил само факти. Според Йорданов служебният финансов министър лъже, защото е имало съдебна експертиза в Лондон, след която той е предложил извънсъдебно споразумение. „Тази врътка Асен Василев я е направил още няколко пъти. Откраднал е код, който е продал на китайското правителство“, разкри той.

„Как да оттеглим Петър Илиев, като не сме го номинирали?“


Снимка: БГНЕС

Как да оттеглим Петър Илиев, като ние не сме го номинирали. Странно е откъде дойде тази информация“, заяви пред БНТ Филип Станев от „Има такъв народ“.

Той допълни, че в бъдещ проектокабинет няма да взимат министри от служебното правителство, както и от другите парламентарно представени сили. Ще има обаче имена от първия състав, който ИТН бяха обявили.

Станев обясни, че са искрени в отношенията си с „Демократична България“ и определи декларацията им от парламентарната трибуна като изненадваща. „В първия ни разговор Христо Иванов и генерал Атанас Атанасов категорично заявиха, че нямат претенции за конкретни лица за министерски постове“, заяви Станев.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама