Йосиф Миладинов завърши осми на 100 м бътерфлай

12:01, 31 юли 21 / Спорт 25 3535 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Йосиф Миладинов завърши на осмо място на 100 м бътерфлай на олимпийските игри в Токио. 18-годишният пловдивчанин, който е първият ни представител във финал на плуването при мъжете на най-големия спортен форум, финишира с време 51.49 секунди.

Победител с нов световен рекорд от 49.45 секунди стана американецът Кейлъб Дресъл. Полякът Крищоф Милак е втори с 49.65, а швейцарецът Ное Понти е трети с 50.74 секунди.

Миладинов не успя да повтори плуването си от полуфинала, където постигна четвърти резултат и бе близо до слизане под 51 секунди. Класирането на Миладинов за финал бе първо за родното плуване от 33 години насам, пише bTV.

В Сеул през 1988 г. Таня Богомилова стана шампионка на 100 м бруст. Две отличия спечели и Антоанета Френкева - сребро на 100 м бруст и бронз на 200 м бруст. На финал тогава беше и женската щафета 4Х100 метра – Бистра Господинова, Таня Богомилова, Невяна Митева и Наташа Христова, която заема шеста позиция, както и Антоанета Струменлиева, която финишира осма на 800 метра свободен стил.

Познат испанец спря Даниел Асенов в Токио

Европейският шампион Габриел Ескобар сломи мечтата на Даниел Асенов за олимпийски медал. Боксьорът ни в категория до 52 кг загуби с 1:4 съдийски гласа и напуска Токио още на 1/8-финалите. Преди пет години на Игрите в Рио Тайсъна от Кукорево отново отпадна след само една победа.

24-годишният ни боксьор показа колебания в първите два рунда, като във финалния се нуждаеше от нокаут, но вече нямаше толкова много шансове да пласира чисти удари. Преди две години испанецът Ескобар победи Асенов във финала на европейското първенство в Минск.

След отпадането на Станимира Петрова и Даниел Асенов, Стойка Кръстева остава единствената ни надежда за медал в боксовия турнир в японската столица. В мач от 1/4-финалите в неделя от 11:15 ч. тя ще се изправи срещу срещу №2 в схемата Юан Чан от Китай.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама