Коронавирусът у нас: Сериозен ръст на новите случаи

10:24, 31 юли 21 25 3629 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

346 са новите случаи на коронавирус у нас през изминалото денонощие. Това сочат данните на Единния информационен портал. Направени са 22 989 теста, което означава, че положителните проби са 1,5%.

През последните 24 часа са починали трима души с COVID-19, а излекуваните са 100. В болница са 797 пациенти, от които 75 – в интензивни отделения. Най-много са новите случаи в София – 96. Само във Видин и Разград не са установени новозаразени.

Поставените дози ваксини за изминалото денонощие са 10 958, с което общият им брой вече 2 024 943. Общ брой лица със завършен ваксинационен цикъл - 998 088.

Влизаме с тест, ваксинационен паспорт или антитела в Германия

Гражданите, пътуващи до Германия, трябва да представят доказателство за отрицателен тест за коронавирус, за преболедуване или за ваксинация при влизане, независимо от страната, от която пристигат и вида транспортно средство. Мярката е в сила от 1 август 2021 г. и важи за всички пристигащи в Германия с изключение на деца под 12-годишна възраст, съобщи МВнР.

По информация на посолството ни в Берлин изключения се предвиждат за често пътуващите трансгранични пътници и при по-кратки пътувания към Германия от пограничните зони на съседни страни. Тези граждани ще бъдат задължени да представят отрицателен тест за коронавирус само ако пристигат от рискови зони, а останалите – ако не са ваксинирани и не са преболедували - ще трябва да се тестват два пъти седмично.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама