Финансовият министър иска извинение от Тошко Йорданов 

19:56, 30 юли 21 / Политика 25 3512 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Думата крадец е много тежка и г-н Йорданов трябва да се извини. Това заяви в ефира на bTV служебният финансов министър Асен Василев по отношение на обвиненията, отправени вчера от зам.-председателят на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов, че той е отговорен за кражба на интелектуална собственост.

Асен Василев откраднал интелектуална собственост?

Василев беше категоричен, че не е вземал интелектуална собственост и споровете между фирмите са завършили с приятелско споразумение. Той обясни и какво се е случило: „2009 г. се разделихме с инвеститорите във фирмата тогава „Lessno“ и „EZ search“, после я прекръстиха „Vayant“. Екипът се раздели на две, половината екип дойде с четиримата основатели на фирмата, половината екип остана във фирмата с инвеститорите. След това започнаха две години правни саги...“. 

По думите му той и екипът, останал с него са съдели старата фирма в Ню Йорк и в Холандия, а те са им сложили в арбитраж в Лондон. „На 7 ноември 2011 г. съдът в Ню Йорк се произнесе в наша полза. След това дойдоха колегите от „NEVEQ“, с които тази двегодишна сага вървеше и казаха - Дайте да се разберем, да приключим всичко, това вреди и на двете фирми. Другите дела още не бяха стигнали в съдебна фаза, още бяха в предсъдебна фаза и ние казахме - Окей, дайте да се разберем. Един месец по-късно беше подписано между двете фирми приятелско споразумение“, каза Василев.

Знаете, ако има кражба, трябва да има и намесени прокурори. Това е спор между две фирми, ние ги осъдихме в Ню Йорк, след което другите две дела бяха прекратени с приятелско споразумение, общообхващащо и трите дела. Има едно произнасяне на съд в Ню Йорк и то е в наша полза“, изтъкна той. 

Финансовият министър каза, че българските медии са се интересували от този случай още през 2013 г., докато сега информацията по него се представя като нещо ново.

Припомняме, че вчера зам.-председателят на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов атакува Асен Василев от парламентарната трибуна. Според него той е отговорен за фалита на фирмата „Лесно.ком“, която е била специализирана в продажбата на самолетни билети, а впоследствие основава нова фирма и осъществява кражба на интелектуална собственост. 

*** 

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Браво за Василев и Петков! 01:10, 31 юли 21

Браво, министри, свърших те чудесна работа, а че има ненаказано добро, видяхме, Тошко да се извини!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама