Опасните жеги продължават

07:00, 31 юли 21 25 2814 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Времето и днес ще бъде слънчево и горещо. Около и след обяд ще се развива купеста облачност, на изолирани места в планините ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще е почти тихо. Максималните температури ще бъдат предимно между 34° и 39°, по-ниски по морския бряг.

Предупреждение за опасно високи температури в цялата страна. Оранжев код е в сила за Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Стара Загора, Ямбол, Хасково, Пловдив, Кърджали, Смолян, Пазарджик и Благоевград. За останалите области е обявен жълт код. 

Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за месеца и ще се задържи без съществена промяна.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа бриз. Максимални температури на въздуха: 27°-29°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста облачност, на  изолирани места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа слаб, по високите части до умерен вятър от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 32°, на 2000 метра - около 24°, сочи прогнозата на НИМХ.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама