От ИТН влизат нахално, с бутонките - не разбират що е политика

11:12, 30 юли 21 / Политика 25 2733 Шрифт:
Биляна Иванова

Вместо да увеличават подкрепата за себе си, от ИТН отварят фронтове навсякъде, коментира пред БНР политологът Евгений Дайнов. „ИТН, които искат да управляват с 65 депутата, вчера доста грозно се изпокараха с естествените си поддръжници в парламента, както и със служебното правителство в лицето на двама министри, което е много тежка стратегическа грешка“, заяви той.

Изводът е, че ГЕРБ и ДПС са много доволни от вчерашния ден, защото рязко намаляха шансовете да се направи правителство, което да направи това, което Слави Трифонов нарече „изчегъртване“ - тоест да премахне всичките гнездовища, корупционни, на двете партии, които са разхвърляне навсякъде. Затова ръкопляскаха“, смята Дайнов.

Отдръпна се призракът на такова правителство. Те са много доволни“, допълни той.

Според Дайнов при Слави Трифонов и хората около него е налице „много тежко противоречие и културно ненапасване с времето“. „Българското общество иска да свършат 90-те години, да приключи „грозното говорене, грозното поведение, краденето“ и да управляват хора като Кирил Петков”, отбеляза Дайнов.

Трифонов: Христо Иванов засилва страната към нови избори

Слави Трифонов и хората покрай него обаче не са излезли от 90-те години. Това е културна бомба, заложена от самото начало под проекта „ИТН“ и тя се гръмна. При първата политическа трудност, на която се натъкнаха, те отговориха с арсенала на 90-те години“, заяви политологът.

Дайнов е на мнение, че по този начин ИТН са влезли „нахално, с бутонките“ и са се самолишили до голяма степен от това, което могат да направят, за да оцелеят на политическата сцена – да съставят кабинет от безспорни авторитети. Тези авторитети вече ще започнат да ги избягват“, каза още той.

„Всички тези игри, които правят ИТН, показват, че не разбират що е политика, и отказват да питат“, допълни анализаторът. По думите му „по един съвършено автентичен, детински начин не я разбират“.

ДПС, усещайки, че успяха да вкарат партията на Слави Трифонов в капан, вчера играха победители – в това да подхлъзнат ИТН, ДПС успяха“, изтъкна Евгений Дайнов. Не би трябвало бъдещо правителство, реформаторско, изчегъртващо, да зависи дори с 1 глас  от ДПС“, подчерта политологът.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама