Радев връчва мандата за съставяне на правителство още днес

10:08, 30 юли 21 / Политика 25 5689 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Президентът Румен Радев ще връчи мандата за съставяне на правителство днес в 17.00 часа. Това съобщи самият той в Плевен.

Виждате, че конструктивният диалог се разпада. Вместо диалог, се чуват атаки срещу служебните министри. България е изправена пред предизвикателства, които изискват час по-скоро да имаме редовно правителство. Време е българите да узнаят кой е кандидатът за министър-председател и какви са истинските намерения на победителите в изборите. Затова ще връча проучвателния мандат на партия „Има такъв народ“ днес от 17.00 часа. Оттам нататък действаме по процедура“, заяви Радев, цитиран от „Фокус“.

„Има такъв народ“ са готови с кабинета

„Ние сме подготвени и сме готови да вървим по конституция“, обяви депутатът от „Има такъв народ“ Станислав Балабанов. Той подчерта, че президентът е в абсолютните си правомощия да прецени кога да връчи този мандат.

„След като връчи мандат ние ще следваме следващите стъпки и ще запознаем всички вас както с личността на министър-председателя, така и с биографиите и личностите, които сме подготвили за един бъдещ кабинет”, каза Балабанов, цитиран от БГНЕС.

По думите му парламентарните групи ще имат достатъчната възможност в рамките на една седмица да се запознаят, да коментират, да обсъждат. „Да продължим, ако те преценят, разбира се и разговорите, и в крайна сметка крайният резултат ще покажат бутоните в пленарна зала”, заяви той.

Бъдещият премиер - не е политик, но е разпознаваемо лице

По-рано днес колегата му Филип Станев обяви, че новият кандидат за премиер отговаря изцяло на това, което искат да направят в политиката: „Човек с качествено образование, с добър морал, с експертиза, с всичко онова, за да бъде различен от премиера Бойко Борисов“, каза той пред bTV.

Депутатът посочи, че в преки политически действия техният кандидат досега не е влизал, но е разпознаваемо лице.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама