Обмислят директен полет София - Малдивите

12:03, 29 юли 21 25 3018 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Министърът на туризма Стела Балтова проведе работна среща с Абдула Шахид, министър на външните работи на Малдивите. Любопитно е, че островната държава си няма туристически министър, а тази роля се изпълнява от външния.

Малдивите са атрактивна дестинация за българите, като тя привлича посетители от високия клас“, заяви министър Балтова. По думите ѝ от ноември 2020 г. до май 2021 г. общо около 10 хил. българи са пътували към страната. И допълни, че според нея пътуванията ще се запазят и занапред, като интересът ще нараства, съобщиха от министерството.

Държавата не успя, ама пандемията ги върна

Министър Балтова представи пред събеседника си актуалните данни за развитието на пандемията у нас. Тя поясни, че имаме въведени здравни протоколи, като се осъществява и много строг контрол. Министър Балтова обясни още, че правителството следи непрекъснато разпространението на новите варианти на Covid-19, което може да наложи прилагането на нови мерки - както здравни, така и социални и икономически. Министърът подчерта, че от началото на пандемията местата за настаняване не са затваряни, дори в периодите на най-сериозни ограничения.

България се нарежда на 17-о място сред пазарите за входящ туризъм за Малдивите“, информира министър Шахид. Той коментира, че се надява интересът да се запази и за в бъдеще. Министърът съобщи данни за разпространението на коронавируса в страната си и представи мерките, които се вземат за ограничаването на пандемията. Той обясни, че се работи активно по кампания за ваксинация на населението, с което се надава да се ограничи заболяването. „Над 98% от работещите на първа линия са ваксинирани, искаме туристите да се чувстват сигурни и спокойни”, каза Абдула Шахид.

По време на срещата бяха обсъдени и конкретни инициативи за насърчаване на двустранното партньорство. Министрите коментираха възможността за подписване на меморандум за разбирателство с акцент съвместни маркетингови активности в сферата на туризма. Те се обединиха и около мнението, че откриване на директна авиолиния между София и Мали ще допринесе за нарастване броя на туристите.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама