Почина легендата Дъсти Хил от ZZ Top

10:55, 29 юли 21 / Култура 25 4598 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Дъсти Хил, басистът на американската рок група ZZ Top, почина на 72 години.

„Опечалени сме от новината, че нашият побратим Дъсти Хил е починал в съня си в дома си в Хюстън, Тексас“, написаха на сайта на групата другите двама членове на триото, барабанистът Франк Биърд и вокалът и китарист Били Гибънс.

Още в петък те съобщиха, че 72-годишният Хил е трябвало да се върне в Тексас за кратко заради проблем с бедрото, и че ще бъде заменен от друг музикант за турнето им през лятото.

Джоузеф Майкъл „Дъсти“ Хил, който придаде легендарен образ на групата с дългата си брада и неизменните шапка и тъмни очила, е роден на 19 май 1949 г. в Далас. Той се присъединява към ZZ Top година след основаването на групата и почти веднага след издаването на първия ѝ албум през 1969 г. 

Дъсти участва в групата в следващия половин век, а 15-те ѝ албума стават неизменна част от историята на американските рок и блус. Най-успешният албум на ZZ Top е „Елиминатор“ от 1983 г. с парчетата Gimmie All Your Lovin' и Sharp Dressed Man. През 2004 г. групата бе въведена в Залата на славата на рокендрола, а през 2019-а празнува 50 години на сцената с турне и документален филм, припомня „Сега“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама