Пинк готова да плати глобата на норвежките хандбалистки

20:05, 26 юли 21 / Спорт 25 3062 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Американската поп певица Пинк (Алиша Бет Мур) заяви, че е готова да плати глобата на норвежките хандбалистки, които отказаха да играят по бикини. На страницата си в Тwitter скандалната дива обвини Европейската федерация по хандбал в сексизъм.

Момичетата от отбора трябва да платят 1500 евро за това нарушение на правилата, които не допускат дълги клинове.

„Гордея се с хандбалистките от Норвегия, които изразиха протест против сексистките правила, отнасящи се до техните екипи. Европейската федерация по хандбал би трябвало да бъде глобена за сексизъм. Отлична работа, момичета! С удоволствие ще платя глобата ви“, написа Пинк.

По-рано бе съобщено, че състезателките по плажен хандбал на Норвегия са били глобени заради отказа им да се състезават по бикини за третото място на европейския шампионат. Норвежките хандбалистки се обърнаха към федерацията с молба да им бъде разрешено да се състезават по шорти, но не получиха отговор, пише БГНЕС.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама