Община Сливен планира ремонт на булевард „Стефан Стамболов“

12:00, 26 юли 21 25 2707 Шрифт:
Редактор: Галя Бениету

Община Сливен планира да извърши ремонт на булевард „Стефан Стамболов“. Първият етап ще бъде реализиран през тази година и включва участъка от кръстовището с булевард „Панайот Хитов“ до кръстовището с булевард „Георги Данчев“, където ремонтът е наложителен заради състоянието на пътната настилка.

Очаква се реалните строителни дейности да стартират след месец. Пътната настилка ще бъде асфалтирана и изравнена, ще бъдат възстановени повдигнатите пешеходни пътеки, съобщават от Общината.

Вторият етап включва участъка от кръстовището с бул. „Георги Данчев“ до кръстовището с „Бургаско шосе“. Ремонтът му ще бъде реализиран след осигуряване на необходимите средства.

За ремонта тази година вече е заделена сума в размер на 700 000 лева. Те са част от парите, отпуснати от правителството през 2020 година за основен ремонт на улици на територията на община Сливен.

Ремонтът на булевард „Стефан Стамболов“ е част от дейностите на общинското ръководство за подобряване състоянието на пътната мрежа и повишаване безопасността на движение по общинската пътна инфраструктура.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама