Емилия Милчева в „Политкаст“: „Има такъв народ“ вече няма накъде да бягат

10:00, 25 юли 21 / Политкаст 25 3708 Шрифт:
Симеон  Иванов Автор: Симеон Иванов

Има такъв народ“ вече няма накъде да бягат от своята политическа отговорност. Ако решат и спазят обещанието на председателя на парламентарната група – Тошко Йорданов, че ако до 10-15 дни не се състави правителство се отива на нови избори, това би означавало голямо разочарование за техните избиратели. Не защото ще има нови избори, хаос или безвремие, а защото те отказват да носят политическата отговорност, заяви журналистът Емилия Милчева в „Политкаст“.

Тя допълни, че идеята да се даде подкрепа срещу програма и определени реформи, вместо разпределяне на постове, е много удобна за формацията около Мая Манолова и „Демократична България“, тъй като им дава възможността и да подкрепят политики, които са им удобни, но и да играят ролята на конструктивна опозиция, когато няма съгласие по дадени решения.

Според нея конфигурация, в която бъдещото правителство е съставено от представители на „Има такъв народ“ и настоящи служебни министри, ще бъде полезна и оздравителна за българския парламентаризъм, тъй като всяко едно решение и действие ще бъде обект на дискусия и убеждаване.

Не е важно да преброим колко месеца ще работи следващото правителство. Важен е коефициентът му на полезно действие, а той ще се измери с реформите, които ще успее да осъществи. Важното е реформите, които стартира да бъдат необратими“ – заяви още Емилия Милчева.

Целия ни разговор чуйте във втория епизод на „Политкаст“.

 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 20:15, 27 юли 21

Как да не се забавлява човек с такива персони като Милчева и в какъв сокак ги заведе интелектуалното им високомерие и бездънната злоба! Най-голямото отмъщение на Борисов към социнтелигенцията на повикване е, че им сервира Славчо да го анализират и промотират! Няма такова падение!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама