„Демократична България“ няма да дава подкрепа на всяка цена

14:07, 23 юли 21 / Политика 25 2343 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

„Демократична България“ ще участва активно в разговорите с „Има такъв народ“. Фокусът е първият мандат и се радвам, че ни предстоят разговори. Това каза Христо Иванов в началото на консултациите при президента Румен Радев.

По думите му от ДБ са готови да дадат своя принос дали като коалиционен партньор или участник, който да дава подкрепа отстрани. Не изключват и възможността да бъдат опозиция. „Първият мандат се падна на ИТН. На този етап разговор за персони няма да стои, важното е как да формираме трайна парламентарна конфигурация“, каза още Христо Иванов.

„Демократична България“: Искаме волево правителство без ДПС

В думите си към ДБ президентът Румен Радев коментира всички предизвикателства, които стоят пред страната ни. „Искам да пресека всички спекулации – не, не искам кабинет на всяка цена. Президентът не е и не може да бъде архитект на една управляваща коалиция. Но аз настоявам този път, преди да говорим за следващи предсрочни избори, да изчерпим всички опции на диалога и търсенето на консенсус“, каза Радев.

Българският избирател ни даде сложна задача за решаване и тя съответства на сложния момент. Народът не даде на никой самостоятелна възможност да управлява. Той ни показа с по-ниската избирателна активност, че очаква ние да поемем цялата отговорност, а не до безкрай да връщаме топката“, отвърна Христо Иванов.

„Има такъв народ“: Ако останалите подходят тяснопартийно, отиваме на избори

Ние можем да бъдем и опозиция. Дори добронамерена опозиция. Не на всяка цена ще дадем подкрепа, защото нашата подкрепа не е наша, а тя е на избирателите. Много внимателно ще дадем подкрепата си и то само за нещо, което може да върви напред“, категоричен е Иванов, цитиран от bTV.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама