Големите кавички

15:45, 22 юли 21 / Големите кавички 25 4252 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

Казаното отлита, написаното остава. Topnovini.bg подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

Големите кавички на седмицата (12 - 16 юли)

„Татко“ - така вече се обръщат депутатите на „Има такъв народ“ към колегата им от ГЕРБ Тома Биков. Закачката дойде, след като от трибуната Биков се обърна към залата с думите „деца мои“ по време на разпалените спорове за сформирането на временна комисия, която да разследва случаите на насилие от летните протести на миналата година.

Пръв новото прозвище даде сценарисът от Филип Станев. „Има една мисъл на Марк Твен, моят татко Тома Биков със сигурност я знае, той е интелигентен човек. Татко, искам да ти я кажа специално на теб, но не за теб. Ако мълчиш, някой може да реши, че си глупав, но когато си отвориш устата, може да потвърдиш тези съмнения“, заяви Станев.

Последва същото обръщение и от председателя на групата на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов. Татко, скъпи мой, мога да ти дам снимки и видео, че в тази зала има хора, които са били на протестите. Вас обаче ви, нямаше, татко“.

По същия начин синовно се обърна и депутатът на „Има такъв народ“ Станислав Балабанов, който разказа как е отразявал протестите на 2020 г. по тв 7/8.

Биков прие шегата на сценаристите и депутатите с очакването, че не само от „Има такъв народ“ ще се обръщат така към него. „Ще се радвам и от другите парламентарни групи да ме наричат „татко“. За мен ще бъде чест да бъда родител на такива перспективни деца“, каза той от трибуната, а на слизане бе аплодиран бурно като групата на „Има такъв народ“ скандираше: „Татко! Татко! Татко“, предаде „24 часа“.

Сценаристите на Слави, част от които са настоящи депутати, многократно през годините са давали прякори на популярни личности от телевизионния ефир, но вече това се случва и от пленарната зала.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама