„Политкаст“ еп. 2: За лудостта на тълпите и колективното безумие

10:00, 27 юли 21 / Политкаст 25 2270 Шрифт:
Симеон  Иванов

В днешните времена на свръхполитическа коректност има малко пазители на свободното слово. Един от тях се явява Дъглас Мъри. Той е британски журналист и писател, както и водещ неоконсерватор в световен план. Книгата му, за която ще ви разкажа в рубриката „Под лупа“, се казва „Лудостта на тълпите: Джендър, раса и идентичност“. Книгата е изключително актуална, тъй като разглежда без никакви задръжки културната война, която бушува на Запад.

Зов за повече права и привилегии, сексуалност и пол, феминизъм и квоти, расизъм и дискриминация – всички тези теми и течения имат широкообхватни политически измерения, а някои от тях имат и солидни неомарксистки основи. Имат и история, и детайли, с които в дълбочина може да ви запознае само експерт по темата, какъвто се явява авторът.

Важно е да кажа, че книгата не е нито хомофобска, нито пропаганда от името на сексуалните малцинства. Именно това, че авторът запазва обективност и здрав разум по теми, които почти винаги будят полюсни мнения, е най-привлекателното в „Лудостта на тъплите“. Авторът отчита призива за права на онеправданите, но остава критичен към подхода, който налагат и истерията, която генерират.

Какво е посланието на книгата и какви фундаментални за днешния свят въпроси повдига - чуйте в рубриката „Под лупа“ на „Политкаст“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама