Нинова: Трябва реализъм, а не популизъм

10:04, 21 юли 21 / Политика 25 2406 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Лидерът на БСП Корнелия Нинова очерта четири предизвикателства пред новото 46-о Народно събрание. От трибуната на парламента тя пожела на депутатите градивна работа.

Като първо предизвикателство Нинова определи ниската избирателна активност на последните избори. „Това е знак към всички и задължение да компенсираме ниската легитимност със смислена работа“, посочи тя.

Народните представители положиха клетва

Второ, имаме силно фрагментиран парламент - необходим е диалог. За съжаление, той не съществува, тъй като е предварително миниран от условия. „Има такъв народ“ вече се отказаха да бъдат протестна партия - вие вече сте системна партия, защото сте част от политическата система“, обърна се тя към депутатите от партията на Слави Трифонов.

Като трето предизвикателство Нинова очерта съставянето на стабилно правителство с ясен хоризонт. „Потвърждавам, че ще предложим приоритети за съставяне на кабинет при трети мандат с министри от служебното правителство“, посочи тя.

„Четвърто, най-голямото предизвикателство е да разградим стария модел на управление и да изградим нов“, заяви лидерът на БСП.

Рашков: 8,6 млрд. са подарени на близки до предишната власт

Нинова не пропусна да отправи критики към бившите управляващи. „ГЕРБ заложиха корупцията в законите. 8 млрд. лв. са раздадени без обществени поръчки“, каза още тя, цитирайки думите на служебния вътрешен министър Бойко Рашков, че милиарди са подарени на близки до предишната власт. Тя се обяви и за закриване на спецпрокуратурата и съдебен контрол върху главния прокурор независимо кой е той, както и за нов закон за КПКОНПИ.

Сега се изисква диалог между държавници, реализъм, а не популизъм“, подчерта Нинова.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама