Джеф Безос полетя в Космоса

16:16, 20 юли 21 / Свят 25 3782 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Ракетата „New Shepard, на борда на която е американският милиардер Джеф Безос, излетя успешно в Космоса. 

В 11-минутното пътешествие участваха братята Джеф и Марк Безос, най-възрастният човек, желаещ да лети в космоса - 82-годишната Уоли Фънк, и най-младият - 18-годишният бъдещ студент по физика от Нидерландия Оливър Дамен. 

Старт на космическия туризъм: Ричард Брансън излeтя в Космоса

Ракетата е напълно автоматизирана и за разлика от космическия самолет на Ричард Брансън „Unity 22 не се управлява от пилоти. При определена височина „New Shepard“ се отдели от пътническата капсула и се върна на Земята. 

Пътниците са изпитали безтегловност за три до четири минути, след което капсулата се приземи с парашути 11 минути след изстрелването си.

Безос отговори на критиците, че полети като неговия са просто забавление за много богати, като го посъветваха да използва времето, парите и енергията си, за да решава по-важни проблеми за човечеството. 

Трябва да обърнем внимание и на двете - да работим за решаване на многобройните проблеми на Земята и винаги трябва да към бъдещето. Винаги сме правили това като човешки същества, като цивилизация. Целта на тази мисия е да изчистим грешките и да постигнем съвършенство в космическите пътешествия, правейки ги възможни като добре познатите ни самолетни пътувания. Ако успеем, ще проправим път към космоса за идните поколения, които ще могат да постигнат изумителни неща там. И чрез тях ще бъдат решавани проблемите тук, на Земята", заяви той, цитиран от БНР.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама