Откриха мъртъв военен, порицан заради случая в Чешнегирово

14:55, 20 юли 21 25 3812 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

На 19 юли в района на ПОБ „Ново село“ в спално помещение е намерен в безжизнено състояние с огнестрелна рана старши лейтенант Тодор Манчев. Пристигналият медицински екип от МБАЛ - Котел е констатирал смъртта му. Уведомен е дежурен военен прокурор при Военно-окръжна прокуратура – Сливен, и са предприети неотложни действия по разследването от военен следовател, като е образувано досъдебно производство, което се провежда под ръководството и надзора на военен прокурор, съобщиха от военното министерство.

От ведомството уточняват, че след проведена служебна проверка на РСВП – Пловдив на случая в Чешнегирово двама служители, между които и старши лейтенант Тодор Манчев, са санкционирани със забележка от директора на регионалната служба. Извършена е и последваща проверка по инцидента от Инспектората на Министерството на отбраната.

Как американски войници атакуваха погрешка цех в пловдивско село

Министърът на отбраната Георги Панайотов не е санкционирал старши лейтенант Тодор Манчев от Служба „Военна полиция“ заради случая в Чешнегирово, тъй като е преценил, че няма извършени от него нарушения.

Със заповеди на министъра на отбраната от 15.07.2021 г. са освободени от военна служба директорът на РСВП – Пловдив полк. Венцислав Радков и началникът на сектор в Отдел „Контрол и охрана“ майор Георги Мерджанов.

Продължава проверката на Служба „Военна полиция“ за установяване и на други военнослужещи и длъжностни лица, имащи отношение към инцидента в Чешнегирово, както и разследването по случая на Военно-окръжна прокуратура – Пловдив.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама