Парламентарната група на „Изправи се! Мутри вън!“ сменя името си

14:15, 20 юли 21 / Новият парламент 25 5012 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Парламентарната група на „Изправи се! Мутри вън!“ сменя името си и става „Изправи се.БГ! Ние идваме!“. Това съобщи на брифинг Мая Манолова, която ще бъде и неин председател. Заместник ще е Николай Хаджигенов.

За да изгоним мутрите и да се борим за по-високи доходи и защита на обикновените хора“, заяви Манолова.

Хаджигенов и Бабикян създават гражданско движение „Ние идваме!”

Междувременно стана ясно, че Николай Хаджигенов и Арман Бабикян създават неправителствена организация „Ние идваме!”.Ние, гражданите, създаваме гражданско движение на стотиците последователи и симпатизанти, на хора от протестите, които настояваха да изградим организация, в която да се включат активно. В последната година се сформираха комитети по регионите на случаен принцип, водени от ентусиазма на гражданите за промяна в България. Днес си даваме сметка, че без нашите координирани, общи усилия, трудно ще защитим човешките права, правовата държава, демокрацията и свободната пазарна икономика”, заяви във Facebook Николай Хаджигенов.

Година от началото на антиправителствените протести

Ние идваме, защото мутрите не са вън от системата на управление и живота на гражданите. Ние идваме, защото е време за поколението, което настоява България да е част от модерния, цивилизован свят. Ние идваме, за да следим отблизо дали правосъдната система дава справедливост. Ние идваме за битка с корупцията и установяване на правила, които лишават от шансове тези, които искат с пари да си купят успех. Ние идваме, защото правата на всички са равни, а идеите на всички са ценни. Ние идваме, защото всяка власт трябва да знае, че винаги можем да дойдем на площада и никой не може да ни спре!”, пише още той.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама