„Лудогорец“ победи ЦСКА и триумфира със Суперкупата за пети път

09:42, 18 юли 21 / Спорт 25 2149 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

„Лудогорец“ разгроми ЦСКА с 4:0 и спечели Суперкупата на България за пети път в историята. На националния стадион „Васил Левски“ в София „орлите“ стигнаха до успеха с попадения на Алекс Сантана в 29', Доминик Янков в 42', Пиерос Сотириу в 48' и на резервата Мавис Чибота в 84'. Силен мач за разградчани направи бившият играч на ЦСКА Кирил Десподов, който асистира за всички попадения.

„Армейците“ завършиха двубоя с човек по-малко, след в самия край Георги Йомов бе изгонен с втори жълт картон.

Шампионите пратиха топката в мрежата зад Густаво Бусато още в 14', когато Игор Пластун засече с глава центриране на Десподов от ъглов удар. След консултация със системата за видеоповторения (VAR) обаче, попадението бе отменено заради нарушение срещу Жорди Кайседо. Отборът на Валдас Дамбраускас все пак не изпусна инциативата до края и стигна до изразителния успех, съобщи bTV.

За „Лудогорец“ триумфът е рекорден пети след 2012, 2014, 2018 и 2019 г., докато ЦСКА остава на второ място по този показател с четирите си Суперкупи от 1989, 2006, 2008 и 2011 г.

Двата тима се сблъскаха за 37-и път във всички турнири. В тях шампионите имат вече 16 успеха, а носителят на Купата на България - едва 6. 15 срещи помежду им са завършили без победител.

С поражението си „армейците“ прекъснаха серията от два поредни успеха над съперника, последният от които с 4:1 на стадион „Българска армия“ в първенството.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама