Даниел Смилов в „Политкаст“: Време е Слави Трифонов да реши какво възнамерява да прави

10:00, 18 юли 21 / Политкаст 25 3003 Шрифт:
Симеон  Иванов Автор: Симеон Иванов

Време е Трифонов да реши какво точно възнамерява да прави – дали да атакува системата, да я разклати максимално и да търси радикални промени в нея, или да управлява вътре в системата. Опитвайки се да прави двете неща едновременно се получават несъвместими политически действия. Това заяви доц. Даниел Смилов в първия епизод на „Политкаст“.

Целия разговор чуйте тук – „Политкаст“: На една планета ли са политиците и електоратът?

Даниел Смилов смята, че от една страна ходът на Слави Трифонов да предложи проектокабинет може да бъде разглеждан като провокация за нови избори, но от друга можем да смятаме, че у него има желание да управлява в парламентарна демокрация. Той допълва, че ако „Има такъв народ“ търсят втори предсрочен вот, това би могло да крие рискове за изборния им резултат и е опортюнистично поведение, но не го изключва от страна на Слави Трифонов.

Относно по-ниската избирателна активност Даниел Смилов намира и други обяснения извън машинния вот, купените и контролиралите гласове и това, че е лято и хората са на почивка.

Струва ми се, че поне няколко процента от по-ниската активност се дължат именно на по-малкото купени гласове. Има и едно друго обяснение. Много хора се успокоиха, че задачата с отстраняването на Борисов е приключила. Доста хора харесват служебното правителство и го приемат като алтернативна форма на управление, без да вникват в конституционните детайли, че все пак България има нужда и от редовно правителство. Това също обяснява спада на мобилизацията“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама