Живакът скача до 37 градуса

07:00, 17 юли 21 25 2186 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Уикендът започва с жълт код за опасно горещо време в цялата страна. Максималните температури ще са между 32° и 37°. Около и след обяд над крайните западни райони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места там ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд с гръмотевици, ще има условия и за градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 32 и 37 градуса.

По Черноморието ще е слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 28 - 31 градуса. Температурата на морската вода е около 26 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

В планините ще е предимно слънчево. Около и след обяд над масивите от Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 26, на 2000 метра - около 19 градуса.

В неделя и понеделник ще е слънчево и горещо, но над Западна България в следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще има превалявания, придружени с гръмотевици, ще има условия и за градушки. Вятърът ще е слаб, в източните райони до умерен, от изток. Максималните температури в неделя ще са между 32 и 37 градуса, от понеделник ще започнат да се понижават.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама