„Политкаст“ еп. 1: За Слави Трифонов и скритите изборни послания

10:00, 19 юли 21 / Политкаст 25 2900 Шрифт:
Симеон  Иванов Автор: Симеон Иванов

Слави Трифонов първо предложи кабинет, после обяви, че оттегля проектопремиера и ще ревизира състава. Посланието и изводите обаче си остават. Слави Трифонов всъщност остана верен на себе си, на стила си и на електората си. От „Има такъв народ“ никога не са заявявали, че яростно ще бранят концепции като парламентаризъм, междупартиен диалог и консенсус. Трифонов винаги е ковал подкрепата си именно чрез отричането на смисъла зад тези твърде демократични думи.

Покрай целия шум около действията на Слави Трифонов пропускаме да отбележим нещо важно. За да се комплектува подобно проектоправителство се изисква време и подготовка, а за да се предлага кабинет без диалог се изисква сериозно парламентарно представителство. Това навява на мисълта, че Слави Трифонов се е надявал на много по-висок резултат от 24%, което впрочем представлява около 10% от всички имащи право на глас българи.

„Политкаст“: На една планета ли са политиците и електоратът?

И така почти цялото внимание остана приковано към „Има такъв народ“ и Слави Трифонов. Осъзнавате ли колко по-малко говорим за изборните резултати? А там има много какво да се коментира - чуйте.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама