Големите кавички на седмицата (12 - 16 юли)

13:00, 17 юли 21 / Големите кавички 25 4477 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. Подбрахме най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати от изминалата седмица.

Големите кавички на седмицата (28 юни - 2 юли)

„Зaщo Cлaви cи нaпрaви ceгa пaртиятa – зa дa дoйдe cмутнo врeмe. Oт 2 гoдини ca гoтвeли кoмпрoмaтитe. Миcлeхa, чe щe мe уплaшaт, щe мe cвaлят дoлу. Aз cъм нaй-oпaceн, кoгaтo cъм уплaшeн“. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на предизборно събитие в Кърджали.

„Слави за две кампании веднъж се е показал пред 50 отбрани студенти. Няма го, няма позиции по никакви теми...Рaзбрaх, чe Тошко Йорданов кaзaл, чe нe cъм ce виждaл oт 2005 г. cъc Cлaви Трифoнoв. Пaк щe ce oбърнa към Тoшкo, дано ме чуе: Кoгaтo дългитe и виcoкитe ce рaзпрaвят, ти cтoй нacтрaнa! Зaщoтo кaтo зaрaзкaзвaм кoлкo пъти къдe и кaк, нямa дa знaeш къдe дa ce cкриeш! Мълчи, нe cи издaвaй шeфa! Че вече съм нaпът дa cкъcaм cинджирa и дa ви кaжa кoй кoй e!“, каза още той във връзка с отношенията си със Слави Трифонов.

„Първите открития на новия надзор са, че част от заплатите и компенсациите в ББР са с размери, които и мен ме накараха да ахна. Реално е имало месеци, в които заплатите на управителите са стигали до 60 хил. лв. Вярно е, че става въпрос за заплати и бонуси, но става въпрос за огромни суми.60 хил. лв. на месец за една банка, която е финансирана с нашите данъци като капитал, е безумно. Едно от първите неща, които ще направим, е да махнем тези компенсации. Който иска тези пари, да ходи да работи в частния сектор, не с нашите данъци“. Това коментира министърът на икономиката Кирил Петков, след като стана ясно, че надзорният съвет на ББР успешно е сменен от третия опит.

Слоганът на ГЕРБ на тези избори е: „Рев в хаоса“. Тези ще реват до края на света и наша работа е, въпреки рева, да се върши това, което трябва... Те реват, заплашват, но това са възможностите им, това е липса на достойнство, с което да се приемат и победата, и поражението. Това, че някои хора са изглеждали по-огладени, по-европейци на фона на мутрите, е само външно впечатление. Те са еднакви по манталитет хора“. Това коментира Татяна Дончева от „Изправи се! Мутри вън!“ в интервю за „Клуб Z“.

„Хората искат 90-те години да им се махнат от главите наесен... С протестите от миналата година българското общество се опита да изцеди от себе си всичко, свързано с уродливите форми на политика и властване, наследени от 90-те години“. Това заяви политологът проф. Евгений Дайнов по повод годишнинната от началото на антиправителствените протести срещу бившите управляващи.

Година от началото на антиправителствените протести

„Беше ясно, че това е краят на този тип модел на управление, което вече се реализира като поведение на избори. Беше лесно предвидимо още тогава. Това е естествен завършек на този процес на освобождаване от хватката на 90-те години, което ще видим и на изборите на 11 юли“, каза още той.

„Предлагам първият български астронавт да се казва Иван Стоименов Гешев“. Това написа Николай Хаджигенов от „Изправи се! Мутри вън“, след като Слави Трифонов обяви, че сред приоритетите на бъдещия му кабинет ще е изпращането на първите български мъж и жена астронавти в НАСА

Благодарен съм за свободата, която ми даде президентът Румен Радев. Без тази свобода не бих влязъл в никое правителство, независимо на кого е“. Това заяви в изборното студио на „Дневник“ служебният министър на икономиката Кирил Петков. 

Нямах нито едно обаждане през тези осем седмици от президента. Един път не ми вдигна телефона и не каза: „Кириле, недей, не прави това“, коментира Кирил Петков и обясни, че: „Когато работиш като експерт и когато си независим, ти правиш правилните решения със скоростта, с която искаш“. Той подчерта, че ако следващо правителство действа с тази скорост, България няма да е същата след година и половина.

„Правителството на Николай Василев подаде оставка, преди да бъде избрано.“ Това написа Тома Биков от ГЕРБ, след като Слави Трифонов обяви, че оттегля кандидатурата на Василев за премиер и ще ревизира предложения от него кабинет.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама