ЦИК обяви имената на новите депутати

22:08, 15 юли 21 / Новият парламент 25 2110 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

ЦИК обяви избраните народни представители в 46-ото Народно събрание. След разразил се скандал Комисията в крайна сметка взе решение да уважи заявеното от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов желание да не бъде обявяван за избран за народен представител. Такова решение беше взето за Илко Стоянов от „Има такъв народ“, който бе избран за кмет на община Благоевград.

Пълен списък с новите депутати може да видите тук.

Партия „Има такъв народ“ ще има 65 депутати, а ГЕРБ-СДС - 63. Парламентарната група на „БСП за България“ ще бъде от 36 народни представители, на „Демократична България“ - от 34, на ДПС – от 29, на „Изправи се! Мутри вън!“ - от 13.

Трифонов оттегля кандидатурата на Николай Василев за премиер

Кандидатите за депутати, избрани в два многомандатни изборни района, са длъжни в еднодневен срок от узнаването писмено да заявят в ЦИК в коя листа желаят да останат избрани, съобщиха от ЦИК.

Еднодневният срок започва да тече от второто по ред публикуване на решението на ЦИК на интернет страницата на комисията и в бюлетина на БТА. Заявлението трябва да е в писмена форма и саморъчно подписано.

В случай, че кандидатът не подаде писмено заявление в срок, ЦИК го обявява за избран за народен представител от изборния район, в който първо е регистриран за кандидат за народен представител. Поредността се определя от датата и часа на публикуване на интернет страницата на районната избирателна комисия на решението на РИК за регистрация на съответната кандидатска листа.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама