Пускат движението в едното платно на „Тракия“ при Стара Загора

07:30, 16 юли 21 25 2075 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Днес пускат движението в платното за Бургас в ремонтираните над 23 км от автомагистрала „Тракия“ в участъка между Чирпан и Стара Загора.

В края на следващата седмица се предвижда да бъде възстановен трафикът в платното за София. Дотогава пътуващите от Бургас към столицата ще се отклоняват при пътен възел „Стара Загора“ на АМ „Тракия“ по път I-5 до пътен възел „Стара Загора – Кольо Ганчев“ и от там по път II-66 ще продължават до пътен възел „Чирпан - Изток“, за да се качат отново на АМ „Тракия“.  Алтернативен маршрут на участъка в ремонт на АМ „Тракия“ е Подбалканският път I-6 София – Бургас, съобщиха от АПИ.

Пак ремонти посред лято: „Тракия“ остава затворена при Стара Загора

Участъкът в платното за Бургас, по който се пуска движението, е с възстановена носимоспособност на пътното тяло, подобрено отводняване, нова асфалтова настилка, ограничителни системи (мантинели), маркировка и знаци. По метода студено рециклиране е възстановена носимоспособността на пътното тяло. Строителните работи включват още машинно подравняване на банкетите,  ремонтно-възстановителни дейности на  9 съоръжения в отсечката между пътните възли „Чирпан - Изток“ и „Стара Загора“, бетонови работи, полагане на подосновен пласт, на геомрежа, на неплътен асфалтобетон и износващ пласт от сплитмастик.

Обновяването на 23-километровия участък е част от стартирания през октомври миналата година поетапен ремонт на общо 52 км от АМ „Тракия“ - от 156-ти до 208-ми км. В края на април завърши ремонтът на 16,5 км между връзката с АМ „Марица” и пътен възел „Чирпан - Изток“, а през миналата година - на 12 км от автомагистралата между пътните възли „Белозем“ и „Оризово“. Трасето е с нова асфалтова настилка, подобрено отводняване, хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничителни системи. В платното за Бургас през миналата година беше обновен и 2-километров участък между км 198 и км 200.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама