Сблъсъци във Франция заради задължителната ваксинация

18:40, 14 юли 21 / Свят 25 3964 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Преди дни френските власти обявиха, че въвеждат задължителна ваксинация за здравните работници в страната. Ако не се ваксинират до 15 септември, няма да им се позволи да ходят на работа и ще им бъдат спрени заплатите. От август пък ще има „ковид пропуски“ за ресторанти, барове, търговски центрове и други обществени места. Президентът Еманюел Макрон заяви, че мерките се прилагат, за да се пребори разрастването на коронавирусната пандемия.

Днес французите превзеха улиците в знак на протест срещу решението на правителството за задължителната ваксинация, както и за планувания здравен пропуск. В Париж се стигна и до сблъсъци между протестиращите и полицията.

На кадри на очевидци в социалните мрежи се вижда как протестиращи са напръскани със сълзотворен газ в опит на полицията да овладее множеството. Основните парижки пътни артерии са блокирани от недоволстващи и униформени. Малки протестни групи могат да бъдат забелязани навсякъде в града, предадеRussia today”.

Демонстрации има и в Корсика, където хора се събраха, за да заявят, че за тях задължителната ваксинация е атака върху индивидуалната им свобода, върху правото им на собствен избор.

Очаква се протестите във Франция да продължат и в следващите дни. Протестът днес съвпадна с националния празник на страната. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама