Остава горещо с температури до 38°

07:00, 15 юли 21 25 2253 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Времето ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от изток, по долината на Струма – от юг. След обяд и вечерта над крайните западни райони ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места там ще превали и прегърми, не са изключени и градушки. Жълт код за опасно горещо време е обявен за територията на цялата страна, като максималните температури ще са между 33° и 38°.

Над Черноморието ще е слънчево. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максималните температури ще са 28-31°. Температурата на морската вода е около 25°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините също ще бъде предимно слънчево и топло. След обяд над масивите от Западна България ще се развива купеста, в крайните западни райони и купесто-дъждовна облачност и на места там ще превали и прегърми. Ще духа до умерен югоизточен, по най-високите части – северен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 28°, на 2000 метра – около 22°.

И в петък и събота в по-голямата част от страната времето ще се задържи слънчево и горещо с максимални температури около и над 35°, по ниски по Черноморието. Вятърът ще е слаб, в Източна България до умерен от изток. Над западните райони след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, на отделни места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, възможни са и градушки. Там и дневните температури ще са с два-три градуса по-ниски спрямо предишните дни, сочи прогнозата на НИМХ. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама