БСП няма да подкрепи Трифонов

14:55, 13 юли 21 / Новият парламент 25 2250 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Няма да подкрепим предложеното правителство и мерки от Слави Трифонов и „Има такъв народ”. Ако третият мандат дойде при нас, ще се опитаме да предложим състав на правителство. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг.

Нинова припомни четирите приоритета, зад които левицата стои и които отстоява, а именно: промяна на модела на управление, да се върне държавността, социалната политика, политика за конкретните проблеми на конкретния човек и стабилност и сигурност на България.

Трифонов: Проектът за кабинет не е на Доган, Байдън или илюминатите

„Употреби се справедливият гняв на хората от протестите. Не само, че не се предлага смяна на модела на управлението, а той се задълбочава“, заяви Нинова, като посочи като пример предложението за приватизация на Българската банка за развитие (ББР). По думите ѝ сигурно вече се знае и кой ще е купувачът.

Тя изтъкна, че в предложените мерки от Трифонов няма и дума за социални мерки. Това не е план, който ни беше предложено. Няма никаква промяна в модела на образование и здравеопазване. Няма промяна в нищо. Не става и дума за реформа на съдебната система. Нищо няма за борба срещу монополисти, а и стари лица, управлявали през прехода, се предлагат за нов модел“, посочи лидерът на левицата.

Quote Icon Не сме се борили толкова години, за да заменим един авторитарен режим с друг, заяви още Корнелия Нинова.

Според нея предложените мерки от Трифонов дори не са план за управление, защото няма и дума за социална политика. Във времена на изключително нарастване на растящи цени, нищо за преизчисляване на пенсии, за увеличаване на заплатите, за помощ на млади семейства. Никаква промяна в модела на здравеопазване, образование, в нищо, изтъкна тя. „За нас да се даде сигурност и стабилност на хората – това също не се постига с този подход без парламентарна подкрепа, не се дава стабилност на управление, предвидимост, сигурност на хората“, добави Нинова.

Тя подчерта, че на 25 юли ще свикат Национален съвет на БСП и коалиционни партньори. Бюрото ще предложи на Националния съвет, ако третият мандат ни бъде връчен от президента Радев, няма да го връщаме веднага. Ще започнем открити прозрачни разговори с други партии, ще предоставим национални приоритети и ще опитаме да предложим кабинет. Искаме чрез този трети опит да гарантираме сигурност за хората и стабилност за България, каза още Нинова.

Има такъв народ: голямата картина

„Част от проблемите в ЦИК са били създавани от представителите на ГЕРБ. Арогантно е да се иска оставката на ЦИК сега, отбеляза лидерът на БСП. „Ако Трифонов беше дал сериозен отговор за международната политика на България не само за РС Македония, а и за бъдещето в ЕС, за отношенията с Русия, Истанбулската конвенция т.н. в неговия стил е да прави шоу, а политиката изисква сериозни отговори на сериозни въпроси“, добави още Корнелия Нинова, цитирана от БГНЕС. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама