Защо служебните министри са отказали на Слави Трифонов?

14:06, 12 юли 21 / Новият парламент 25 6093 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

По-рано днес Слави Трифонов обяви, че е поканил в проекта си за кабинет трима министри от служебното првителство, назначено от Румен Радев. Това са министърът на финансите Асен Василев, на икономиката Кирил Петков и на образованието и науката Николай Денков. Тримата обаче са отказали.

По-късно те изпратиха и официално съобщение, в което обясняват причините за своето решение. Позицията им бе разпространена от пресцентъра на МОН.

Слави няма да прави коалиция, избрал е за премиер Николай Василев

„Убедени сме, че стратегията за развитие на икономиката и на образованието е пряко свързана с визията за приоритетите на държавните финанси. Проведохме разговори с ИТН по тяхна покана. В хода на разговорите се видя, че ИТН и икономическият екип на служебното правителство имат съществени различия във визиите си за финансовата политика и основните задачи през следващия период. Освен това ИТН предложи на сегашния служебен финансов министър Асен Василев министерски пост в друго министерство“, обясниха те.

Ето защо и тримата решихме, че е по-добре в бъдещото правителство да работи екип, който споделя визията на премиера и на носителя на мандата за финансовата политика на държавата. Благодарим на ИТН за отправените предложения! Желаем успех на бъдещото правителство“, завършват служебните министри.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама