Бабикян: Този път политиците трябва да поемат трудна щафета

10:03, 12 юли 21 / Новият парламент 25 1888 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Този път би трябвало политиците да поемат трудна щафета - при липса на комфорт тип „Борисов“, в който имаш гласове, а „останалите си ги напазаряваш“, каквито кабинети е имало, сега сме в друг етап – на масата трябва да се сложат приоритетите. Това заяви Арман Бабикян от „Изправи се! Мутри вън!”.

„Това, което трябва да бъде подкрепено, е кабинет, склонен да реформира и да променя България...И да, партиите, които не са от статуквото, биха могли да са в такъв кабинет, но парламентарна подкрепа трябва да се търси. И няма да е спокоен кабинет, сигурно няма да бъде и обичан кабинет, но трябва да има такъм кабинет, защото държавата ни няма да мръдне напред, ако се разхождаме само до урните и назад.“, коментира той в ефира на БНТ.

Дълголетността на подобен кабинет зависи от конструктора и от способността на политиците да пускат мостове и да минават по тях, смята той.

Бабикян попита още „защо си въобразяваме, че ние трябва да имаме непрекъснато падишахско мнозинство, в което каквото и да решиш, то минава“.

Трудният вариант в момента изисква повече демокрация, повече контрол и повече мъка, подчерта той. „Ще трябва да я преживеем тази мъка. Никой не бива да очаква, че ще му спуснат отнякъде 130 гласа в парламента и той ще прави каквото си ще.“

По думиет му „златен пръст“ има тогава, когато някой е извън програмата, кабинета и съгласието за това каква политика да се води и изрази надежда „партиите от статуквото“ да не се държат по този начин.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама