Корнелия Нинова: Оставката ми не е на дневен ред

21:25, 11 юли 21 / Новият парламент 25 2123 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

Не стои на дневен ред въпросът за оставката ми, защото ни предстоят по-важни неща. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на брифинг, след края на изборния ден. 

Първите прогнози: 6 партии влизат в парламента

Различните социологически агенции дават съвсем малка преднина на БСП пред „Демократична България“, като ѝ отреждат отново третото място в 46-ото Народно събрание. Все още обаче не е отчетен вотът в чужбина, който може да се окаже решаващ.

Тя изтъкна, че изборите днес са показали безпрецедентно ниска избирателна активност за пръв път откакто се правят избори в България. „Нямаше истински политически дебат. ГЕРБ воюваха със служебния кабинет, „Има такъв народ“ – мълчаха. Нямаше дебат по идеи. Може би това е и наказателен вот към всички нас. 46-ят парламент започва с много ниска легитимност. Това е притеснително за държавността“, допълни още лидерът на БСП.

Според нея не е имало сериозна промяна от миналите избори на 4 април и отново сме в изходна точка. По думите ѝ така наречените партии на протеста отново нямат мнозинство да съставят правителство и този път, ако наистина искат да има, ще им се наложи да водят диалог с останалите. Тя подчерта, че според БСП категорично трябва да има редовно правителство, което да започне промените и с решаването на належащите въпроси. „Ако „Има такъв народ“ желаят подкрепа, очаквам да ни поканят на разговор. Подкрепата ни няма да е безусловна“, отбеляза още лидерът на БСП.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама