Злато и сребро за България на световното по гребане за младежи

15:30, 11 юли 21 / Спорт 25 2739 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Емил Нейков триумфира с титлата на световното първенство по гребане за младежи до 23 години в Рачице, Чехия. Състезателят на Академик (София) направи феноменален финален рейд в дисциплината скиф при мъжете, като във втората половина на 2000-метровата отсечка успя да се изкачи от четвъртото до първото място и по този начин да се окичи със златния медал.

Два пъти за ден: Юношеската щафета счупи мъжкия национален рекорд

Синът на последната ни олимпийска шампионка Румяна Нейкова завърши гребането си за 06:56.72, изпреварвайки с около 2 секунди поляка Пьотр Пломински, който приключи за 06:58.47. С бронзовия медал се поздрави датчанинът Бастиан Шехер със своето време от 07:00.80.

А Лазар Пенев извойва бронзов медал. Родният представител, който се състезава за Гребен клуб Локомотив (Русе) завърши на трето място във финала на скиф лека категория също на 2000 метра, което му осигури място на подиума, предаде БНР.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама