Кубрат Пулев отлага създаването на партия

13:34, 09 юли 21 / Политика 25 3351 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Професионалният боксьор Кубрат Пулев отлага началото на политическия си проект. Новината за това идва месец, след като Кобрата анонсира, че ще учреди партия с името „Велика България“, с която планираше да се включи в надпреварата за президент през есента.

Сега Пулев даде знак, че на преден план остава спортната му кариера. Стремежът му е да участва в мач в САЩ. Учредяването на партията остава „за края на годината или за началото на следващата, за да не станат две дини под една мишница“, каза той пред „Дневник“.

Кубрат Пулев обмисля да направи партия

Последният мач на Пулев беше двубоят с Антъни Джошуа за световната титла в тежката категория, в който загуби. След това той няколко пъти изрази желание да продължи кариерата си с мач в САЩ. Успоредно с това боксьорът говореше и по политически теми.

Най-напред каза, че е бил канен от бившия министър-председател Бойко Борисов в ГЕРБ, но отказал, защото държал на спортната си кариера. „А и не съм от хората, които обичат да козируват“, заяви Пулев пред bTV през май. След това и водачът на Консервативно обединение на десницата (КОД) Петър Москов опита да привлече Пулев. Тогава боксьорът заговори за своя партия.

Петър Москов: Ченгета звъняха на Пулев, докато разговаряхме

„Ако България наистина има нужда от подобен тип човек, който е независим, който никой не го ръководи, не е проект на никого - защо да не се пробвам. Виждате, че всички тези и дори нови партии и коалиции, които се случват, те са проекти на задкулисие и са проекти на хора, които дърпат конците отзад. Така че аз съм човек, който не е проект на абсолютно никой, аз съм човек от народа, който може да отиде на такова ниво, че да помага за държавата“, каза Пулев пред БНТ на 1 юни.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама