Олимпиадата в Токио ще е без публика

20:20, 08 юли 21 / Спорт 25 2524 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Организаторите на олимпиадата в Токио обявиха официално, че на спортните съоръжения по време на игрите (23 юли - 8 август) няма да бъдат допускани зрители.

През последните дни първоначално се говореше, че присъствието на публика ще бъде ограничено до 10 000 души, а после - че ще бъдат допускани максимум 5000 фенове. 

„Като вземем предвид ефекта от новите варианти на вируса и необходимостта от предотвратяване на разпространението на инфекцията в останалата част от страната, трябва да засилим нашето противодействие“, каза министър-председателят на Япония Йошихиде Суга, цитиран от „Сега“.

Токио в извънредно положение две седмици преди Олимпиадата

Междувременно по-рано днес той обяви въвеждането на ново санитарно извънредно положение в Токио заради нарастването на случаите на зараза с коронавирус, предадоха световните агенции.

Новата мярка беше оповестена две седмици преди откриването на летните Олимпийски игри в Токио, които бяха отложени от миналата за тази година именно заради пандемията, пише Mediapool.

Ваксинират олимпийските спортисти преди игрите в Токио

Суга поясни, че извънредното положение ще влезе в сила в понеделник и ще продължи до 22 август. Самите игри се откриват на 23 юли и се закриват на 8 август.

Това е четвъртото извънредно санитарно положение в Токио, отбелязва ДПА. То не е равносилно на строг локдаун с вечерни часове, както е в други страни. По време на японското извънредно санитарно положение хората са призовани да си стоят колкото се може повече у дома. Ресторантите и караоке баровете са отворени, но не могат да сервират алкохол. Те ще трябва да приключват работа по-рано от обичайното. Тези мерки целят да ограничат участието на японците в различни празненства по повод на Олимпийските игри, криещи риск от увеличаване на случаите на зараза, допълва Асошиейтед прес.

Вчера Токио съобщи за 920 новозаразени. За сравнение в същия ден на миналата седмица новозаразените бяха 714.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама