Дузпа в продълженията прати Англия на първи финал на европейското

07:58, 08 юли 21 / Спорт 25 2455 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Англия се класира за пръв път на финал на европейско първенство по футбол. Тимът на Гарет Саутгейт ще спори за титлата след драматичен мач на „Уембли“ срещу Дания, преминал през продължения.

В редовното време срещата завърши 1:1, а Хари Кейн донесе успеха на „трите лъва“ в 104-тата минута. Той изпълни дузпа, която беше спасена от Каспер Шмайхел, но нападателят вкара топката във вратата при добавката.

Зрителите на изключително интригуващия сблъсък станаха свидетели на пълен обрат, гол от фаул, автогол и дузпа с добавка след това. Попаденията бяха реализирани от Микел Дамсгард и Хари Кейн, а Симон Кяер отбеляза в собствената си врата за 1:1. Датчаните успяха да противодействат до около 60-ата минута, след което английският тим тотално доминираше на терена, опитвайки да преодолее гъстата защита на „червения динамит“. 

Забележително присъствие имаше в ложите на съоръжението в Лондон. Срещата на живо изгледаха Принц Уилям, британският министър-председател Борис Джонсън, неговата половинка, Фредерик - престолонаследник на Дания, съпругата му Мери и синът им принц Кристиан, предаде БНТ.

Дискусионната дузпа

В 102-ата минута ВАР се намеси, след като се наложи да бъде преразгледана ситуация в наказателното поле на Дания след леко съприкосновение на Матиас Йенсен с Рахийм Стърлинг. В 104-ата минута Каспер Шмайхел спаси удара от дузпа на Хари Кейн, но при добавката капитанът на Англия беше точен за 2:1.

До края на срещата „червеният динамит“ така и не успя да намери мрежата на Джордан Пикфорд, а това след последния съдийски сигнал накара феновете на „Уембли“ да пеят познатият рефрен, който гласи, че футболът се е завърнал у дома, визирайки Англия, където е създадена великата игра.

В битката за трофея на 11 юли (неделя) играчите на Гарет Саутгейт ще срещнат Италия, която отстрани Испания на полуфиналите.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама