Как ваксините срещу COVID-19 бяха разработени толкова бързо?

12:20, 07 юли 21 25 2167 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Как ваксините срещу COVID-19 бяха разработени толкова бързо? На този въпрос отговориха от здравното министерство. Ето какви са обясненията:

- Бяха направени огромни инвестиции с цел бързо разработване на ваксини срещу COVID-19.

- Учените успяха да ускорят някои части от процеса, като съчетаха различни фази на клиничните изпитвания или проведоха някои изследвания по едно и също време. Европейската агенция по лекарствата започна преглед на данните от изпитванията още преди дружествата да поискат от нея да разреши ваксините им.

- Някои ваксини срещу COVID-19 бяха разработени с помощта на същите методи като при други ваксини. Това означава, че ще бъде по-лесно да се използват съществуващите съоръжения за масово производство на ваксини срещу COVID-19.

- Някои ваксини срещу COVID-19 са разработени с помощта на нови методи, които могат да увеличат обема и скоростта на производството в сравнение с други видове ваксини.

- Дружествата увеличават капацитета си да произвеждат бързо милиони дози одобрени ваксини срещу COVID-19.



***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама