Коронавирусът у нас: Установени са 43 случая на „Делта“ варианта

17:15, 07 юли 21 25 2727 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

43 случая на „Делта“ варианта на коронвируса, известен като Индийски вариант, и един случай на „Бета“ вариант, известен като Южноафрикански, са установени от НЦЗПБ чрез целогеномно секвениране, съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването. Трима, заразени с „Делта“ вариантът на COVID-19, са починали.

Анализирани са общо 95 клинични проби, при 93 от тях се установиха вирусни варианти с повишено значение за общественото здраве. Пробите са взети от пациенти с COVID-19 в периода от 1-25 юни и са от 14 области на страната.

Подробна информация може да видите ТУК.

Данните от последното денонощие

87 са новите случаи на коронавирус у нас през изминалото денонощие. Това сочат данните на Единния информационен център. Направени са 14 174 теста, което означава, че положителните проби са 0,6%.

През последните 24 часа са починали двама души, а оздравелите са 306. В болница са 961 пациенти, от които 111 – в интензивни отделения. В областите Габрово, Кърджали, Ловеч, Пазарджик, Перник, Разград, Русе и Смолян няма новорегистрирани случаи.

11 712 са поставените дози ваксини за денонощие. Така общият брой лицата със завършен ваксинационен цикъл е 830 261.

От днес отпада задължителното носене на маски на работното място по преценка на работодателите. Заповедта е на министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров. Мярката важи само за служителите, които са ваксинирани срещу Covid-19. Преценката за носене на маска ще е на собствениците или управителите на обекти с обществено предназначение, магазини, заведения или други, предоставящи услуги на гражданите.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама