Далай Лама с призив за ненасилие и състрадание

20:17, 06 юли 21 / Свят 25 2472 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

По случай своята 86-годишнина Далай Лама призова хората по света към премахване на насилието и проява на състрадание. Той обеща лично да се придържа към тези принципи, да служи на човечеството и до смъртта си да се грижи за екологията.

Най-известните дълбоко религиозни звезди

„Бих искал искрено да благодаря на всички мои приятели, които се отнасят към мен с любов, уважение и доверие ... Мога да ви уверя, че съм решен да служа на човечеството до края на дните си и да помогна за запазването на климатичните условия”, се казва в обръщението, цитирано в БГНЕС.

По думите му, откакто е станал бежанец и се е заселил в Индия, Далай лама се ползва „от предоставената от Индия свобода и хармония между религиите” и високо цени „разпространената в Индия идея за секуларизъм”.

Когато останем честни, без да разчитаме на религията, ние се ръководим от състраданието и ненасилието, които са изключително важни ценности, обясни духовният водач.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама