Пътнически самолет изчезна над Камчатка, няма оцелели

16:10, 06 юли 21 / Свят 25 4482 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Самолет „Ан-26“, извършващ пътнически превоз между двата края на полуостров Камчатка, е загубил връзка с радарите, съобщи Министерството на извънредните ситуации. По-късно днес на около 4 км от летището бяха открити и отломки от него. Те паднали в Охотско море, след като самолетът се е ударил в скала, съобщи ТАСС, цитирана от БНР. 

На самолета е имало 22-ма пътници, включително едно дете, и шестима души екипаж. По данни на спасителните екипи, които са на място, сред тях няма оцелели, пише РИА „Новости“, цитиран от „Сега“. Сред пътувалите е бил и кметът на Палана - Олга Мохирева.

Самолет с парашутисти катастрофира в Русия

Самолетът е изпълнявал полет от Петропавловск Камчатски (административен център на Камчатски край) до селището Палан. Машината изчезва от радарите по време на подхода ѝ за кацане - на 10 км от летището в Полан. По време на полета екипажът не е съобщил за проблеми на борда, сочат до момента данните. 

Според регионалната служба на Министерството на извънредните ситуации самолетът най-вероятно е паднал в морето при опит за кацане. От спасителните екипи предупреждават, че работата им е затруднена заради тежките метеорологични условия – мъгла и облачност. Заведено е и наказателно дело за нарушаване правилата на безопасност на движението и експлоатацията на въздушния транспорт.

До момента от „Камчатските авиолинии“ не са потвърдили катастрофата. От местното правителство съобщават, че самолетът е с изправен сертификат за годност, а екипажът е преминал задължителната проверка преди полета, пише БГНЕС.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама