А1 приветства 16 даровити студенти в своята Лятна академия

13:07, 05 юли 21 25 3301 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

16 студенти от различни специалности, отличили се с блестящо представяне в различни образователни инициативи през годината, се присъединиха днес към екипа на А1. Лятната академия на компанията предоставя възможност на младите хора да работят по разнообразни реални проекти и да придобият практически опит в направленията „Информационни технологии и дигитална трансформация“, „Мрежа и услуги“, и „Финанси“. Участниците в третото издание на Лятна академия са представители на Техническия университет – София, Университета за национално и световно стопанство (УНСС) и Технологичното училище „Електронни системи“ (ТУЕС).

Миглена Узунова, старши директор „Човешки ресурси“ и член на Лидерския екип на А1 България, коментира: „Радвам се, че мога да ви приветствам днес с „Добре дошли“ в света на технологиите и Лятната академия на А1. За нашата компания винаги е било от ключово значение да подкрепяме младите хора при старта на професионалния им път, както и да ги насърчаваме да продължават да учат и да се развиват. Вярвам, че през следващите три месеца ще научите много от едни от най-добрите професионалисти в своята област в страната. Пожелавам ви да продължавате да сте все така активни, любознателни и иновативни и занапред. На добър час!“

Това е третото издание на Лятната академия на А1 , която стартира за първи път през 2019 г. Тогава в нея се включиха студенти с интереси в сферата на информационните технологии, мрежа и услуги и маркетинг. За да се включат в Лятната академия, студентите показаха не само отлична теоретична подготовка по време на редица партньорски инициативи през изминалата година, но и демонстрираха интерес и мотивация. Лятната академия на А1 ще продължи до 30 септември, а през трите месеца участниците ще получават месечно възнаграждение за труда си и ще могат да се възползват от служебна карта и телефон, допълнително здравно осигуряване и други социални придобивки. След приключване на академията 84% от участниците в предишните две издания се присъединиха към екипа на А1 за постоянно.

Лятната академия е част от редица младежки инициативи, които А1 развива през годините, сред които са партньорства с водещи университети, целогодишна стажантска програма и др. Стажантската програма на А1 се провежда вече от над 15 години. Всяка година тя предоставя възможност на десетки активни и амбициозни млади хора да наградят и разширят своите знания и умения в реална бизнес среда. От началото на стажантската програма през 2005 г. досега в стажантската програма на А1 са се включили общо над 1000 стажанти, от които повече от 30% са останали на постоянен договор след приключване на стажа си. Програмата е целогодишна, платена и продължителността й е съобразена с индивидуалните предпочитания.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама