ГЕРБ с подписка срещу намаляването на европарите за София

11:48, 05 юли 21 / Новият парламент 25 4128 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Кметове на софийски райони и кметства внесоха подписка в Министерски съвет срещу решението на Стефан Янев за спиране на средствата по Плана за възстановяване, предвидени за изграждане на канализация. Кметовете обещаха, че ще дадат изявление след срещата си с овластените лица в Министерски съвет.

„Планът за устойчивост и развитие“ е един нов механизъм, създаден за подкрепа на градовете за излизане от COVID кризата, включително и за зелени политики“, обявиха столичните кметове. Те изтъкнаха, че служебният кабинет лансира изключително неоснователни мотиви за спирането на средствата за зелените политики, съобщиха от ГЕРБ-София.

Европари за метрото ще има

Четири значими столични района очакват реализацията на зелените проекти, а средствата са спрени. Столична община има своята устойчива политика по отношение на съфинансиране на своите проекти. По отношение на ВиК-инфраструктурата се очакват 200 млн.“, посочиха от партията. „Ние оставихме жалбата с близо 4000 подписа и в момента те се обработват“, заяви Анна Стойкова, общински съветник в Столичен общински съвет.

Правителството на господин Борисов подготви Плана за възстановяване след широка дискусия с бизнеса и общините. Не бяха дадени никакви индикации, че проектите за София не отговарят на изискванията и могат да бъдат изключени“, отбеляза още Стойкова.

Фандъкова: София плаща обяда на държавата

Цяла Столична община е единствената българска община, изключена от Плана за развитие. А тя има готовност да съфинансира дейността с 42 млн. лв.“, отбеляза общинският съветник Ваня Тагарева. Анна Стойкова изтъкна: „Управлението на Бойко Борисов внасяше единение и стабилност, сегашното управление носи само разединение и реваншизъм“. Младен Младенов, кмет на район „Връбница“, заяви, че е недопустимо жителите на тези четири големи четири района да бъдат оставени без вода и без нова ВиК мрежа. „Наказват се и гражданите на София, и жителите на тези квартали“, заяви той.

Кметът на район „Кремиковци“ Лилия Донкова подчерта, че София е част от държавата и държавата е длъжник специално на този район. „Самият факт, че София се изключва от целия план - без никакви аргументи, това не е ли доказателство за реваншизъм?“, заяви тя. Столичните кметове бяха категорични, че са готови на протестни действия.

 

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама