Нинова иска депутатският имунитет да отпадне

12:11, 04 юли 21 / Новият парламент 25 3783 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Седмица преди предсрочните парламентарни избори лидерът на БСП Корнелия Нинова се обяви за отмяна на депутатския имунитет.

„Изказвам мое лично мнение - според мен народните представители не трябва да имат имунитет. Като си натиснал зеленото копче, да си носиш последиците за това“, обяви тя в ефира на БНТ. 

Нинова прогнозира, че виновните, които са отговорни за раздадените 8 млрд. лева без обществени поръчки, ще останат безнаказани. „Тази процедура за раздаване на пари без обществени поръчки ГЕРБ я записаха в Закона за обществените поръчки. Истинската промяна ще бъде, ако сега се извади кой гласува този закон“, каза още тя като уточни, че това са били гласовете на ГЕРБ, Обединени патриоти и Воля“.

Според нея работещо правителство след парламентарните избори може да има, ако всички държат на обещанията си, че ще борят досегашния модел на управление. Тя смята, че новите партии в парламента Има такъв народ“, Демократична България“ и Изправи се! Мутри вън!“ няма да имат мнозинство и без БСП няма как да има управление. 

Нинова предупреди, че стари лица се представят за нови в политиката и не предлагат истинска промяна на системата, а предлагат смяна на лицата. „Това няма да е промяна, а подмяна“, каза тя.

„Самонареклите се партии на протеста обявяваха, че се борят срещу статуквото и модела. В 45-ия парламент “Демократична България“ се прегърнаха с ДСП, за да увеличат секциите в чужбина и виждаме резултата в Турция. ИТН се отказаха от мажоритарния вот. Част от “Изправи се! Мутри, вън“ гласуваха против преизчисляването на пенсиите. Ето за такава подмяна говоря“, обяви лидетър на БСП.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

 

"Ако искат да се прегърнат с ДПС, както "Демократична България" за секциите в чужбина", каза социалистката.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама