Десетки жертви на горещините в Канада

11:23, 30 юни 21 / Свят 25 4422 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Поне 69 души в района на Ванкувър са починали в резултат на рекордните горещини, които погълнаха западни района на Канада и част от тихоокеанското крайбрежие на САЩ, съобщи във вторник полицията, цитирана от АФП.

„Въпреки че все още се води разследване, жегата се смята за допринасящ фактор за мнозинството от смъртните случаи“, обявиха органите на реда. Повечето от жертвите са били възрастни хора със съпътстващи заболявания.

Канадската провинция Британска Колумбия затвори в понеделник училища и университети заради невижданите горещини, които поставиха през уикенда температурен рекорд в страната, която е известна със сурови зими и обилни снегове, пише БНР.

Литън, град на около 200 км северно от Ванкувър, съобщи, че в неделя е регистрирал температура от 46,6 градуса по Целзий. Преди това рекордът се държеше от Саскачеван – 45 градуса, измерени през 1937 г.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама