България с медал от световното по акробатика

10:48, 30 юни 21 / Спорт 25 3627 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Братята Данаил и Мартин Николови спечелиха бронзов медал във вида мъжки двойки, възраст 12-19 години, на световното първенство по акробатика, което се проведе в Женева (Швейцария). Талантите от клуб „Джим Денс“ (Горна Оряховица) се представиха стабилно и в трите състезателни дни.

В квалификацията след изпълнението на балансовата и на темповата комбинация българите заеха 5-то място с актив от 53.400 точки (26.850 точки – баланс и 26.550 точки - темпо). В смесеното съчетание възпитаниците на Йорданка Кочева се представиха блестящо и с оценка от 26.950 точки стъпиха на почетната стълбичка.

Шампиони станаха представителите на Русия – Иван Дерандиев / Матвей Чернях (28.150 точки), а среброто стана притежание на акробатите на Казахстан – Санзхар Садуов / Анатолии Рахандрин (28.000 точки), пише БНР.

Във вида женски двойки, възраст 13-20 години, Теодора Кръстева и Елена Босилкова се класираха на 8-то място. Състезателките от Ботевград получиха за изпълнението на смесеното си съчетание оценка от 23.990 точки.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама